Σκελετικά Προβλήματα

Τάξη ΙΙ-1 - προγναθισμός άνω γνάθου ή/και οπισθογναθισμός κάτω γνάθου

taksiII 1

Η άνω γνάθος βρίσκεται σε πιο πρόσθια θέση ή/και η κάτω γνάθος σε πιο οπίσθια θέση από τη φυσιολογική. Τα άνω δόντια προέχουν και υπάρχει αυξημένη οριζόντια πρόταξη.

Τάξη ΙΙ-2 - υπερσύγκληση των γνάθων

angleii2

Οι δύο γνάθοι συγκλίνουν μεταξύ τους περισσότερο από το φυσιολογικό και παρατηρείται αυξημένη κατακόρυφη υπερκάλυψη. Τα άτομα εμφανίζουν συνήθως έντονες γωνίες στο πρόσωπο στην περιοχή της κάτω γνάθου, καθώς και έντονο μυϊκό σύστημα στο πρόσωπο, στα χείλη και τους μασητήρες.

Τάξη ΙΙΙ - οπισθογναθισμός άνω γνάθου ή/και προγναθισμός κάτω γνάθου

taksiIII 1

Είναι το αντίθετο της τάξης ΙΙ-1. Η άνω γνάθος εμφανίζεται σε πιο οπίσθια θέση ή/και η κάτω γνάθος σε πιο πρόσθια θέση από το φυσιολογικό. Μπορεί να συνυπάρχει πρόσθια σταυροειδής σύγκλειση, αφού τα κάτω δόντια και η κάτω γνάθος βρίσκονται σε πιο πρόσθια θέση.

Στενή άνω γνάθος

steni ano gnathos

Το εύρος της άνω γνάθου εμφανίζεται μικρότερο και στενότερο σε σχέση με  της κάτω γνάθου. Η υπερώα  έχει συνήθως σχήμα τριγωνικό και είναι υψηλή.

Κατακόρυφη αύξηση των γνάθων

Είναι το αντίθετο της υπερσύγκλησης των γνάθων. Οι δύο γνάθοι αποκλίνουν μεταξύ τους με αποτέλεσμα πολλές φορές τη δημιουργία χασμοδοντίας καθώς και την αδυναμία σύγκλεισης των χειλιών. Εμφανίζεται συνήθως με μορφή στενού και επιμήκους προσώπου με άτονο μυϊκό σύστημα προσώπου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Διεύθυνση : Διάκου 8 & Κολοκοτρώνη, Πύργος Ηλείας
  • Email : galanp@otenet.gr
  • Τηλέφωνο 1 : 2621030232
  • Τηλέφωνο 2 : 6977588446

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το αποτελεσματικό βούρτσισμα, ειδικά όταν υπάρχουν ορθοδοντικοί μηχανισμοί (σιδεράκια) στο στόμα απαιτεί χρόνο και πέντε λεπτά (5') είναι συνήθως αρκετά. Οι μικρές, ήπιες κυκλικές κινήσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και κυρίως την μικροβιακή πλάκα.