Στοματική υγιεινή

Καθαρά δόντια και ούλα !

Η στοματική υγιεινή είναι το Α και το Ω για μια επιτυχημένη ορθοδοντική θεραπεία. Το αποτελεσματικό βούρτσισμα είναι το βασικό μέσο για να παραμένουν τα δόντια και τα ούλα καθαρά, χωρίς μικρόβια, και άρα υγιή. Επικουρικά, η χρήση μεσοδοντίων βουρτσών, οδοντικού νήματος όπου αυτό είναι εφικτό και στοματικών διαλυμάτων είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα αποτελεσματικής στοματικής υγιεινής.

Βούρτσισμα

Το αποτελεσματικό βούρτσισμα, ειδικά όταν υπάρχουν ορθοδοντικοί μηχανισμοί (σιδεράκια) στο στόμα απαιτεί χρόνο. Πέντε λεπτά (5') είναι συνήθως αρκετά για να καθαρίσουμε ικανοποιητικά τα δόντια μας. Οι μικρές, ήπιες κυκλικές κινήσεις στην περιοχή του αυχένα του δοντιού (εκεί που ενώνεται το δόντι με τα ούλα) είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και κυρίως την μικροβιακή πλάκα.

Βουρτσάκια μεσοδοντίων

Είναι μικρές βούρτσες κατασκευασμένες γύρω από λεπτό σύρμα και τοποθετημένες σε μια πλαστική βάση-λαβή. Είναι φτιαγμένες έτσι ώστε να εισχωρούν σε σημεία που η κλασσική οδοντόβουρτσα δεν χωρά. Υπάρχουν διάφορα είδη, μεγέθη και μάρκες και τις βρίσκει κανείς στα φαρμακεία ή σε καταστήματα καλλυντικών.

Στοματικά διαλύματα

Είναι δύο ειδών: τα αντισηπτικά διαλύματα, που καταπολεμούν την μικροβιακή χλωρίδα του στόματος και άρα και τις συνέπειές της και τα φθοριούχα διαλύματα. Τα τελευταία περιέχουν φθόριο σε αρκετά μεγάλη περιεκτικότητα, το οποίο έχει την ιδιότητα να ενδυναμώνει την αδαμαντίνη των δοντιών. Έτσι τα "θωρακίζει" από την προσβολή των μικροβίων και την δημιουργία τερηδόνας. Η επιλογή του κατάλληλου στοματικού διαλύματος γίνεται από τον ορθοδοντικό με βάση τις ανάγκες του κάθε ασθενούς.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Διεύθυνση : Διάκου 8 & Κολοκοτρώνη, Πύργος Ηλείας
  • Email : galanp@otenet.gr
  • Τηλέφωνο 1 : 2621030232
  • Τηλέφωνο 2 : 6977588446

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το αποτελεσματικό βούρτσισμα, ειδικά όταν υπάρχουν ορθοδοντικοί μηχανισμοί (σιδεράκια) στο στόμα απαιτεί χρόνο και πέντε λεπτά (5') είναι συνήθως αρκετά. Οι μικρές, ήπιες κυκλικές κινήσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και κυρίως την μικροβιακή πλάκα.