Πώς θα μιλάω με τους μηχανισμούς;

Ομιλία με Ορθοδοντικές συσκευές

Οποιοσδήποτε καινούργιος μηχανισμός μέσα στην στοματική κοιλότητα χρειάζεται κάποιον χρόνο προσαρμογής. Οι συσκευές που δυσκολεύουν λίγο περισσότερο την ομιλία είναι όσες καλύπτουν μέρος ή όλη την υπερώα ή έχουν τοποθετημένο κάποιο εξάρτημα στην πίσω επιφάνεια των άνω κυρίως προσθίων δοντιών.

Η δυσκολία στην ομιλία είναι κατα κανόνα μικρή. Εξαρτάται από την ηλικία, την προσαρμοστικότητα του ασθενούς, το είδος του μηχανισμού, την διάρκεια που τον φοράει στο στόμα μέσα στην ημέρα και φυσικά από τα χαρακτηριστικά της άρθρωσης που έχει ο καθένας. Σε γενικές γραμμές, επηρεάζονται περισσότερο οι γλωσσικοί φθόγγοι (το "λ" και το "ρ") και σε κάποιες περιπτώσεις και οι συριστικοί (το "σ", το "τσ", "τζ" κλπ). Πρέπει πάντως να έχει κανείς στον νού του ότι οι γύρω μας ακούνε την άρθρωση του λόγου μας καλύτερα από ότι εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας!

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Διεύθυνση : Διάκου 8 & Κολοκοτρώνη, Πύργος Ηλείας
  • Email : galanp@otenet.gr
  • Τηλέφωνο 1 : 2621030232
  • Τηλέφωνο 2 : 6977588446

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το αποτελεσματικό βούρτσισμα, ειδικά όταν υπάρχουν ορθοδοντικοί μηχανισμοί (σιδεράκια) στο στόμα απαιτεί χρόνο και πέντε λεπτά (5') είναι συνήθως αρκετά. Οι μικρές, ήπιες κυκλικές κινήσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και κυρίως την μικροβιακή πλάκα.