Πονάνε τα σιδεράκια;

Πόνος από τους Ορθοδοντικούς μηχανισμούς

Η τοποθέτηση και η αφαίρεση των Ορθοδοντικών συσκευών (σιδεράκια, μασελάκια, εξωστοματικά κα) στο ιατρείο δεν πονάει σχεδόν ποτέ!

Μια μικρή ενόχληση, που μπορεί για κάποιους να εξελιχθεί και σε μέτριο πόνο, συνήθως υπάρχει μετά την τοποθέτηση των μηχανισμών.

Ξεκινά 6-12 ώρες μετά από την ενεργοποίηση των μηχανισμών ή την τοποθέτηση εξαρτημάτων (π.χ ελαστικών διαχωρισμού) και δεν έχει καμία σχέση με την ένταση του κλασσικού πονόδοντου. Ελέγχεται αποτελεσματικά με απλά παυσίπονα (παρακεταμόλη ή ασπιρίνη) και συνήθως υποχωρεί μετά τα 3-4 πρώτα 24ωρα. Επίσης είναι δυνατόν να υπάρξει ενόχληση σε συγκεκριμένα σημεία του στόματος, ανάλογα με το είδος του μηχανισμού που τοποθετήθηκε. Σε αυτές τις περιπτώσεις, το ειδικό ορθοδοντικό κερί ανακούφισης που σας δίνουμε, είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό μέσο για να σταματήσει η ενόχληση. Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας ή θα ενημερωθείτε από τον Ορθοδοντικό ή το προσωπικό του ιατρείου στο ραντεβού σας.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Διεύθυνση : Διάκου 8 & Κολοκοτρώνη, Πύργος Ηλείας
  • Email : galanp@otenet.gr
  • Τηλέφωνο 1 : 2621030232
  • Τηλέφωνο 2 : 6977588446

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το αποτελεσματικό βούρτσισμα, ειδικά όταν υπάρχουν ορθοδοντικοί μηχανισμοί (σιδεράκια) στο στόμα απαιτεί χρόνο και πέντε λεπτά (5') είναι συνήθως αρκετά. Οι μικρές, ήπιες κυκλικές κινήσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και κυρίως την μικροβιακή πλάκα.