Τι είναι η Ορθοδοντική;

Η ορθοδοντική είναι η πιο παλιά ειδικότητα της Οδοντιατρικής. Ξεκίνησε στις Η.Π.Α. στις αρχές του 19ου αιώνα. Η ορθοδοντική όπως και η οδοντιατρική γενικότερα είναι συνδυασμός τέχνης και επιστήμης. Σχετίζεται με την θεραπεία οδοντικών ανωμαλιών, δυσλειτουργιών της σύγκλισης και σκελετικών δυσαρμονιών των γνάθων.

Η Ορθοδοντική παίζει ένα σημαντικό ρόλο στη βελτίωση της στοματικής υγείας και στην επίτευξη και αρμονίας μεταξύ των δοντιών και του προσώπου, για ένα ωραίο και υγιές χαμόγελο. Ένα γοητευτικό χαμόγελο αυξάνει την αυτοπεποίθηση και σε τελευταία ανάλυση την ίδια την ποιότητα της ζωής. Τα δόντια και αρκετές φορές η εμφάνιση του προσώπου επηρεάζονται μόνιμα από την ορθοδοντική θεραπεία.

Επομένως είναι πολύ σημαντικό η θεραπεία αυτή να γίνει σωστά. Ορθοδοντικοί είναι οι οδοντίατροι που έχουν συμπληρώσει τρία χρόνια μεταπτυχιακών σπουδών σε ένα προχωρημένο πανεπιστημιακό πρόγραμμα Ορθοδοντικής. Οι Ορθοδοντικοί αφιερώνουν την επαγγελματική τους καριέρα αποκλειστικά στην διάγνωση, πρόληψη και θεραπεία ορθοδοντικών προβλημάτων.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

  • Διεύθυνση : Διάκου 8 & Κολοκοτρώνη, Πύργος Ηλείας
  • Email : galanp@otenet.gr
  • Τηλέφωνο 1 : 2621030232
  • Τηλέφωνο 2 : 6977588446

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Το αποτελεσματικό βούρτσισμα, ειδικά όταν υπάρχουν ορθοδοντικοί μηχανισμοί (σιδεράκια) στο στόμα απαιτεί χρόνο και πέντε λεπτά (5') είναι συνήθως αρκετά. Οι μικρές, ήπιες κυκλικές κινήσεις είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για να απομακρύνουν υπολείμματα τροφών και κυρίως την μικροβιακή πλάκα.